Van der Wees investeert in de toekomst!

Drie nieuwe en unieke trailers voor transport windmolenvleugels

Van der Wees investeert graag in de toekomst. In oktober hebben wij daarom drie splinternieuwe uitschuifbare trailers voor transporten van maximaal 65 meter lengte toegevoegd aan ons wagenpark. Met deze trailers beschikken we over twee complete sets (2×3 trailers) voor het transporteren van windmolenvleugels. Hiermee zijn wij een van de grootste vleugeltransporteurs binnen Europa.

Windenergie is een van de belangrijkste bronnen van duurzame energie. Als bijzonder transportexpert leveren wij graag een bijdrage aan de toekomst van deze duurzame energiebron. Dat betekent dat wij ook op dit gebied moeten inspringen op de huidige ontwikkelingen. Windmolens worden steeds groter. Tegenwoordig leveren ze wel 4 MW aan vermogen op, in plaats van 1.

Ook de wieken worden groter en zwaarder. Nog niet zo heel lang geleden was een windmolenwiek 39 meter, inmiddels zijn deze 65 meter lang. “Voor ons was dit een belangrijke reden om te investeren in nieuwe trailers”, aldus John Harmans, Manager Logistiek en Wegtransporten. “Op deze manier kunnen wij de markt blijven bedienen. Met de drie nieuwe trailers beschikken we nu in totaal over zes vleugeltrailers die specifiek voor dit soort transport kunnen worden ingezet”.

De trailers zijn 3-assig, driemaal uitschuifbaar, hydromechanisch gestuurd en hydraulisch geveerd. Omdat deze trailers hydromechanisch gestuurd zijn, kun je er ruim een meter mee omhoog waardoor hoge obstakels makkelijk genomen kunnen worden. Met deze extra opties kunnen we ook met deze 65 meter lange transporten in de moeilijkste uithoeken van Europa blijven komen. Van der Wees Wegtransport BV maakt het waar!